TIKVICA SA PILETINOM I MOCARELOM

TIKVICA SA MOCARELOM, KRUTONIMA, ROTKVICOM, CHERRI PARADAJZOM I PILETINOM.

  • Za 1 osobu
  • Vreme pripreme: 20 minuta
  • Vreme kuvanja: 10 do 12 minuta
  • Konzumirajte hladno
  • SASTOJCI:
  • – 1/2 tikvice
  • – 4 rotkvice
  • – 4 cherri paradajza
  • – 30g mocarele
  • – 100g pilećeg fileta
  • – Tostirani hleb
  • – Maslinovo ulje
  • – Balzamiko sirće
  • – Suncokret
  • – Paprika
  • – Curri
  • – So biber
  • NAČIN PRIPREME:
  • Isecite ½ tikvice na rezance da dobijete talijatelle.
  • Zagrejati tiganj sa 1 kašikom maslinovog ulja, dodati tikvice, kuvati 1 do 2 minuta, mešati, posoliti, sve dobro izmešati i staviti na tanjir.
  • Dodajte 4 rotkvice izrezane na kolutove, 4 cherri paradajza na četvrtine, 30 g kockice mocarele i nekoliko suncokretovih semenki.
  • Ispecite začinjeni pileći filete sa prstohvatom paprike, prstohvatom curri praha, solju i biberom u vrućem tiganju sa 1 kašikom maslinovog ulja.
  • Ohladite i isecite na sitne kockice.
  • Pomešajte sa tikvicama, a zatim dodajte 1 kašiku balzamičnog sirćeta i 1 kašiku maslinovog ulja.
  • Stavite u kutiju i dodajte nekoliko kockica tostiranog hleba.